Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zupa z ogórków małosolnych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Uwielbiamy 2-3 dniowe ogórki małosolne, ze 'starszych' robię zupę :)

Zupa z ogórków małosolnych Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z ogórków małosolnych

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z ogórków małosolnych
Marchewki, ziemniaki i kawałek selera obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać kostkę rosołową. Zagotować. Gotować około 15 minut do miękkości warzyw. Ogórki osączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Gdy warzywa będą miękkie dodać ogórki do zupy. Gotować 5 minut. W pół szklanki wody rozrobić mąkę, dodać śmietankę. Wlać do zupy i zagotować. Dodać posiekany drobno koperek i doprawić pieprzem białym do smaku
Zupa z ogórków małosolnych
Marchewki ziemniaki i kawałek selera obrać umyć i pokroić w kostkę Wrzucić do garnka zalać wodą dodać kostkę rosołową Zagotować Gotować około 15 minut do miękkości warzyw
Zupa z ogórków małosolnych
Ogórki osączyć z zalewy pokroić w kostkę Gdy warzywa będą miękkie dodać ogórki do zupy Gotować 5 minut
Zupa z ogórków małosolnych
W pół szklanki wody rozrobić mąkę dodać śmietankę Wlać do zupy i zagotować
Zupa z ogórków małosolnych
Dodać posiekany drobno koperek i doprawić pieprzem białym do smaku

Tagi:

ogórki