Sposób przygotowania:
Zupa z zielonych ogórków
Ogórki obrać i pokroić w plasterki, masło stopić na patelni do płynnego masła dodać pokrojone ogórki i podsmażyć.
Po podsmażeniu ogórki przełożyć do garnka i zalać bulionem, gotować do miękkości, następnie zmiksować i dolać śmietankę, zagotować i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Ryż ugotować osobno w garnku z osolona wodą, ugotowany ryż przełożyć do miseczek i zalać gorącą zupą przed podaniem posypać koperkiem.
Po podsmażeniu ogórki przełożyć do garnka i zalać bulionem, gotować do miękkości, następnie zmiksować i dolać śmietankę, zagotować i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Ryż ugotować osobno w garnku z osolona wodą, ugotowany ryż przełożyć do miseczek i zalać gorącą zupą przed podaniem posypać koperkiem.
gosia56