iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Zupa z zielonych ogórków

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo szybka w przygotowaniu zupa z zielonych ogórków u mnie podana z ryżem, ale grzaneczki też do niej idealnie pasuje.

Zupa z zielonych ogórków

Składniki:

Zupa z zielonych ogórków

 

  • 1/2 kg zielonych ogórków
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 szklanki śmietany 30%
  • przyprawy
  • zielony koperek

dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Zupa z zielonych ogórków
Ogórki obrać i pokroić w plasterki, masło stopić na patelni do płynnego masła dodać pokrojone ogórki i podsmażyć.

Po podsmażeniu ogórki przełożyć do garnka i zalać bulionem, gotować do miękkości, następnie zmiksować i dolać śmietankę, zagotować i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Ryż ugotować osobno w garnku z osolona wodą, ugotowany ryż przełożyć do miseczek i zalać gorącą zupą przed podaniem posypać koperkiem.