dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Zupa z owocami morza

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczna zupa, która zaskakuje swoim smakiem. Jest syta i bardzo rozgrzewająca. Zdecydowanie nadaje się na mroźne dni.

 Zupa z owocami morza Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z owocami morza

 

Sposób przygotowania:

Zupa z owocami morza
Warzywa płuczemy i oczyszczamy. Cebulę i czosnek siekamy. paprykę kroimy w kostkę. Krewetki i pozostałe owoce morza płuczemy i oczyszczamy. W garnku rozgrzewamy odrobinę oliwy. Smażymy cebulę, czosnek i paprykę. Następnie wlewamy wino i odparowujemy. Dodajemy bulion i pomidory. Gotujemy ok 20 minut. Następnie dodajemy krewetki i owoce morza. Doprawiamy do smaku. Gotujemy do miękkości. Filety płuczemy i dzielimy na mniejsze kawałki. Nacieramy solą i pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Smażmy z obu stron. Zupę wlewamy do miseczek i podajemy z dodatkiem usmażonego kawałka ryby. Smacznego!
 Zupa z owocami morza
Oczyszczone warzywa kroimy w drobno kostkę.
 Zupa z owocami morza
Owoce morza i krewetki płuczemy i oczyszczamy.
 Zupa z owocami morza
Gotujemy warzywa, następnie dodajemy owoce morza.
 Zupa z owocami morza
Filet z dorsza dzieliy na mniejsze kawałkii smażymy.