Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa z zielonej soczewicy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i zdrowa zupka z zielonej soczewicy, gotowana na wywarze drobiowym to dobry pomysł na smaczny obiad.

Zupa z zielonej soczewicy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa z zielonej soczewicy

 

Sposób przygotowania:

Zupa z zielonej soczewicy
Soczewicę płuczemy, wsypujemy do miski, zalewamy wodą i zostawiamy na 40 minut. Rozgrzewamy w garnku oliwę, wrzucamy posiekaną cebulę i smażymy, aż się zeszkli. następnie wlewamy do garnka wywar.

Dodajemy także soczewicę, liście laurowe oraz tymianek i gotujemy przez 20 minut. W międzyczasie obieramy i kroimy warzywa.

Wrzucamy warzywa do zupy i gotujemy jeszcze przez około 15-20 minut. Doprawiamy zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem, solą i gałką muszkatołową.  
Zupa z zielonej soczewicy
Soczewicę płuczemy, wsypujemy do miski, zalewamy wodą i zostawiamy na 40 minut.
Zupa z zielonej soczewicy
Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanej w garnku oliwie.
Zupa z zielonej soczewicy
Dodajemy do zupy pokrojone warzywa i gotujemy.

Tagi:

zupa warzywa