Sposób przygotowania:
Zupa z pulpecikami
Przygotowanie:
Połowę mięsa zeskrobać,drugą połowę przepuścić przez maszynkę.
Mięso posolić,dodać pieprzu,wyrobić z podgotowanym ryżem i białkami na jednolitą masę.
Cebulę drobno pokrajać,do dużego rondla wlać olej,dodać masło i zasmażyć w nim cebulę wraz z papryką.Do rondla z podsmażoną cebulą wlać wodę i zagotować.Z masy mięsnej formować pulpety,wkładać do wrzącego wywaru i gotować na małym ogniu.
Po ugotowaniu wywar odstawić,zaprawić obficie jogurtem rozbitym uprzednio z żółtkami.Podawać z białym pieczywem.
Połowę mięsa zeskrobać,drugą połowę przepuścić przez maszynkę.
Mięso posolić,dodać pieprzu,wyrobić z podgotowanym ryżem i białkami na jednolitą masę.
Cebulę drobno pokrajać,do dużego rondla wlać olej,dodać masło i zasmażyć w nim cebulę wraz z papryką.Do rondla z podsmażoną cebulą wlać wodę i zagotować.Z masy mięsnej formować pulpety,wkładać do wrzącego wywaru i gotować na małym ogniu.
Po ugotowaniu wywar odstawić,zaprawić obficie jogurtem rozbitym uprzednio z żółtkami.Podawać z białym pieczywem.