LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Zupa z rabarbaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wspaniała zupka, uwielbiana przez dzieci..

Zupa z rabarbaru Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z rabarbaru

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z rabarbaru
Rabarbar umyć i nie obierając pokroić w kawałki, zagotować (wcześniej można sparzyć wrzątkiem). Rozgotowany przetrzeć przez sito, osłodzić cukrem. Dodać sok z cytryny do smaku. Znowu zagotować, zaprawić śmietaną z łyżeczką mąki ziemniaczanej i surowym żółtkiem. Jako dodatek podaje się słodkie grzanki.
Zupa z rabarbaru
Gotowanie pokrojonego rabarbaru na zupę.
Zupa z rabarbaru
Przecieranie przez sito ugotowanego rabarbaru.
Zupa z rabarbaru
Łączenie śmietany z mąką i żółtkiem do zupy z rabarbaru.
Zupa z rabarbaru
Dodawanie śmietany wymieszanej z mąką i żółtkiem do rabarbaru.