Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Zupa z rzeżuchą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Zdrowa zupa, przecierana, na bazie rzeżuchy, oraz innych warzyw, dostarcza bardzo wielu witamin i smacznie smakuje.

Zupa z rzeżuchą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa z rzeżuchą

 

  • 1 porcja rosołowa
  • 1 marchew
  • 1 ziemniak
  • kawałek kalarepy
  • 2-3 liście selera
  • natka pietruszki
  • 2 liście kapusty włoskiej
  • 1 garść rzeżuchy
  • Wegeta
  • Pieprz
  • 2 l wody

Sposób przygotowania:

Zupa z rzeżuchą
Mięso opłukać i zalać wodą. Wsypać wegetę (1 łyżeczkę, bardziej można doprawić pod koniec gotowania). Marchew, kalarepę i ziemniaka obrać i włożyć do garnka. Selera, kapustę i pietruszkę opłukać i dodać do zupy.

Gotować aż warzywa i mięso będą miękkie. Wciągnąć porcję rosołową. Dodać rzeżuchę i jeszcze chwilę pogotować (trochę zostawić do dekoracji).

Wszystko razem zmiksować. Udekorować pozostałą rzeżuchą.
Zupa z rzeżuchą
część rzeżuchy dodajemy do gotowania a część zostawiamy do dekoracji
Zupa z rzeżuchą
wszystkie warzywa gotujemy razem z mięsem
Zupa z rzeżuchą
rzezuchę do gotowania dodajemy pod koniec gdy inne warzywa są już miękkie