Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Zupa z sera pleśniowego

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

rewelacyjna dekadencka lekko luksusowa

Zupa z sera pleśniowego

Składniki:

Zupa z sera pleśniowego

 

  • 4 łyżki masła
  • 1/4 szklanki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • 1/4 szklanki mąki
  • 2 szklanki rosołu z kurczaka
  • 2 szklanki gęstej śmietany
  • 1/2 szklanki rozdrobnionego sera pleśniowego

Sposób przygotowania:

Zupa z sera pleśniowego
rozgrzać masło w rondli dodać szczypiorek i natkę lekko podsmażyć oprószyć mąką i zasmażyć nie rumieniąc wlać rosół i śmietanę doprowadzić do wrzenia zmniejszyć płomień i gotować na małym ogniu 10 minut dodać pokruszony ser i gotować 5-6 minut