Sposób przygotowania:
Zupa z serem i czosnkiem
Ziemniaki obrać umyć i pokroić w dużą kostkę. Por umyćpokroić w krążki a marchew ,seler, umyć i pokroić w kostkę. Cebulę oraz kilka ząbków czosnku obrać i posiekać. Zagotować rosół dodać ziemniaki jarzyny cebulę i czosnek i gotować około 20 minut. Zupę odstawić żeby ostygła i blenderem zmiksować warzywa. Mleko i połowę śmietany zagotować .Posypać stsrtym serem i mieszając gotować aż ser się rozpuści. Sos serowy dodać do zupy ,przyprawić. Żółtka połączyć z resztą śmietanki
i wlać do zupy nie doprowadzić do wrzenia. Natkę umyć i posiekać i posypać.Chleb posmarować żmiażdżonym czosnkiem i upiec na maśle.Grzanki dodać do zupy i od razu zjeść.
i wlać do zupy nie doprowadzić do wrzenia. Natkę umyć i posiekać i posypać.Chleb posmarować żmiażdżonym czosnkiem i upiec na maśle.Grzanki dodać do zupy i od razu zjeść.