alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Zupa z soku pomidorowego i kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa z soku pomidorowego i kapusty

Zupa z soku pomidorowego i kapusty

Składniki:

Zupa z soku pomidorowego i kapusty

 

  • 4 szklanki soku pomidorowego
  • 1 główka kapusty
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 3 rosołowe kostki drobiowe
  • 1 żółta papryka
  • 1 seler naciowy
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa warzywna
  • bazylia
  • oregano

Sposób przygotowania:

Zupa z soku pomidorowego i kapusty
Oczyszczoną kapustę poszatkować i sparzyć. Pozostałe warzywa obrać i pokroić. Wymieszać kapustę z warzywami, zalać sokiem, dodać kostki rosołowe. przyprawić. Gotować do miękkości warzyw.