Sposób przygotowania:
Zupa z suszonych grzybow
Grzyby namoczyc dzien wczesniej ,najlepije na noc w zimnej wodzie Nastepnie wstawic na ogien ,aby siie powoli gotowaly .Po 30 min od zagotowania zetrzec na tarce pietruszke i marchewke ,wrzucic do garnka i podpiec cebule tez dodac do zupy
Gdy grzyby beda miekkie doprawid sola,wegeta,ziarenkiem smaku tak ,aby nie przesolic
na koniec zrobic zaczepke .Ja wsypuje wieksza polowa szklanki maki i dodaje do maki tyle smietany ,aby byla pelna szklanka
Biore mikser i rozmieszuje make ze smietana i stopniowo wlewam do garnka ,aby sie nie porobily krupy.Zagotowac z 2 minuty doprwic bulionem ..mozna po pieprzyc i zupka gotowa:)
Gdy grzyby beda miekkie doprawid sola,wegeta,ziarenkiem smaku tak ,aby nie przesolic
na koniec zrobic zaczepke .Ja wsypuje wieksza polowa szklanki maki i dodaje do maki tyle smietany ,aby byla pelna szklanka
Biore mikser i rozmieszuje make ze smietana i stopniowo wlewam do garnka ,aby sie nie porobily krupy.Zagotowac z 2 minuty doprwic bulionem ..mozna po pieprzyc i zupka gotowa:)
Henia
Pyza
Henia
A po co po ugotowaniu?!