Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa z suszonych grzybów z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa z suszonych grzybów jest aromatyczna i smaczna.

Zupa z suszonych grzybów z makaronem

Składniki:

Zupa z suszonych grzybów z makaronem

 

Sposób przygotowania:

Zupa z suszonych grzybów z makaronem
Grzyby umyć, zamoczyć na 2-3 godziny, następnie dodać pokrojoną marchew i ugotować w tej samej wodzie w której się moczyły. Ugotowane grzyby wyjąć z wywaru, drobno pokroić i razem z posiekaną cebulą podsmażyć na maśle. Podsmażone włożyć do wywaru, uzupełnić wodą do 1.5 litra, dodać kostki rosołowe i gotować na wolnym ogniu około 10 minut. Mąkę wymieszać w odrobinie wody, połączyć z zupą zagotować. Zaciągnąć śmietaną i przyprawić do smaku. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wyłożyć na talerze, zalać zupą, posypać natką pietruszki lub koperkiem.

Tagi:

makaron grzyby