dommagda

dommagda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 42]

Zupa z tortellini

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Zupkę można podawać zamiast barszczyku czerwonego.Bardzo smakuje zmęczonym imprezowiczom.

Zupa z tortellini

Składniki:

Zupa z tortellini

 

  • 3 udka z kurczaka
  • 1 paczka mięsnych pierożków tortellini
  • 50 dag pieczarek
  • 10 dag sera topionego cheddar
  • 1 seler
  • 1 por
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz
  • ziele angielskie
  • pieprz ziarnisty
  • listek laurowy
  • kostka rosołowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa z tortellini
Z 1,5 l wody i mięsa drobiowego ugotować rosół.Doprawić kostką rosołową,zielem angielskim,pieprzem ziarnistym i listkiem laurowym.Pokrojone w kostkę pieczarki usmażyć na maśle.Dodać do rosołu.Następnie wrzucić ser i pierożki tortellini ,gotować 10 minut.Pod koniec gotowania dodać por i seler również pokrojone w kostkę i posiekaną natkę pietruszki.Doprawić pieprzem i solą.