eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1797]

Zupa z zielonych ogórków Eli

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Tym razem zupa ogórkowa ze świeżych zielonych ogórków z koperkiem.

Zupa z zielonych ogórków Eli

Składniki:

Zupa z zielonych ogórków Eli

 

Sposób przygotowania:

Zupa z zielonych ogórków Eli

Kość umyć,zalać wodą (około 4 litry),dodać ziele angielskie,liście laurowe,przyprawę warzywną i gotować aż mięso na kości będzie miękkie.Ziemniaki i jarzyny obrać,umyć i pokroić w kostkę.Ogórki porządnie umyć i pokroić razem ze skórką w kostkę.Kość wyjąć z wywaru (obrane mięso wykorzystać np do pierogów).Do wywaru dodać jarzyny i chwilę gotować.Do zupy dodać ziemniaki,ogórki i gotować do miękkości.Margarynę roztopić w rondlu,dodać mąkę,przesmażyć i dodać do zupy.Zupę chwilę pogotować.Śmietanę wlać do rondla,powoli do niej wlewać gorącą zupę i wymieszać.Zahartowaną śmietanę wlać do zupy.Umyty koperek posiekać i dodać do zupy.Zupę doprawić maggi do smaku.Smacznego!


Polecamy przepis na smaczną i zdrową Zieloną zupę >>>