Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 366]

Zupa z Zielonej Fasolki Szparagowej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Propozycja na zdrowy i niskokaloryczny obiad, zielona, lekka i pachnąca

Zupa  z  Zielonej  Fasolki  Szparagowej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa z Zielonej Fasolki Szparagowej

 

  • 1 kg. zielonej fasolki szparagowej ( Dulcina )
  • 1 średnia marchewka
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1 kawałek selera
  • 1 por
  • 2 gałązki cząbru ( 2 x 5 cm )
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 3 łyżki vegety
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • przyprawy: sól / pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa z Zielonej Fasolki Szparagowej
► Obraną marchewkę, pietruszkę, seler i por zalać wodą dodać gałąski cząbru, vegetę i gotować na półmiękko. Wyjąć ugotowane warzywa, pokroić w średniej wielkośći kostkę i z powrotem włożyć do wywaru. ► Fasolkę szparagową umyć, odciąć końce, pokroić w niewielkie ( 3cm. ) kawałki i dodać do wywaru z warzyw / gotować aż fasolka będzie miękka /. ► Z mąki i masła zrobić lekką zasmażkę i dodać do zupy / mieszając zagotowć /. ► Na końiec dodać posiekaną natkę pietruszki z koperkiem. Jak poczeba doprawić solą i pieprzem.
Zupa  z  Zielonej  Fasolki  Szparagowej
Tak prezentuje się gotowa zupa z zielonej fasolki na talerzu.
Zupa  z  Zielonej  Fasolki  Szparagowej
Świeżo zerwana zielona fasolka z własnego ogrodu - umyta i pocięta.

Tagi:

przyprawy