renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Zupa z żółtych pomidorów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa z żółtych pomidorów to przywoływanie lata. Jest pyszna i aromatyczna, polecam każdemu smakoszowi pomidorów.

Zupa z żółtych pomidorów Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa z żółtych pomidorów

 

Sposób przygotowania:

Zupa z żółtych pomidorów

Etap 1

Zupa z żółtych pomidorów
Przygotować warzywa do pieczenia w piekarniku.

Pomidory, paprykę, cebule i ząbki czosnku (w łupinkach) skropić oliwa posolić, posypać pieprzem i lubczykiem i piec przez około 20 minut w 180 stopniach.

Etap 2

Zupa z żółtych pomidorów
Po upieczeniu warzywa wrzucić na wrzątek.

W garnku zagotować około 1,l wody i wrzucić upieczone warzywa. Czosnek wyjąć z łupinki. Pogotować około 10 minut.

Etap 3

Zupa z żółtych pomidorów
Po upływie 10 minut zupę należy zblendować.

Po tym czasie zupę należy zblendować.

Etap 4

Zupa z żółtych pomidorów
Zupę z żółtych pomidorów na koniec doprawić papryką i mieszanką curry.

Na koniec doprawić papryką słodka i mieszanką curry. W razie potrzeby jeszcze posolić.