WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1237]

Gęsta zupa zacierkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo gęsta zupa zacierkowa na mięsie wieprzowym z szynki, z mnóstwem warzyw startych na tarce, lekko zabielona śmietaną.

Gęsta zupa zacierkowa Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Gęsta zupa zacierkowa

 

Sposób przygotowania:

Gęsta zupa zacierkowa

ETAP 1:

Mięso pokroić na kawałki i obsmażyć na maśle na złoty kolor. Przełożyć do garnka. marchew, pietruszki i selera obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Pora i cebulę pokroić drobno. Wszystkie warzywa podsmażyć na maśle i dodać do mięsa. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do garnka. Dolać ok. 2l wody. Dodać przyprawy i posiekaną natkę pietruszki i koperku. Zagotować.

Zmniejszyć ogień. Mąkę wsypać do miski. Dodać jajka i zagnieść ciasto. Zetrzeć na tarce na grubych oczkach na drobne kluseczki/zacierki. Wrzucić je do gotującej się zupy. Gotować razem aż wszystkie składniki będą miękkie.

Na koniec zabielić śmietaną. Podawać na gorąco.

Gęsta zupa zacierkowa
Zupa zacierkowa na gęsto po ugotowaniu w garnku
Gęsta zupa zacierkowa
Zacierki wsypane do gotującej się zupy w garnku
Gęsta zupa zacierkowa
Zacierki z maki i jajka przygotowane w misce
Gęsta zupa zacierkowa
Warzywa i mięso w garnku zalane wodą z dodatkiem przypraw
Gęsta zupa zacierkowa
Przesmazone warzywa przełożone do garnka