Sposób przygotowania:
Kapuśniak z grillowaną kiełbasą
Do ugotowanego wcześniej rosołu wrzuciłam listek laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego oraz obrane pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotowała od momentu zagotowania 15 - 20 minut, wyjęłam marchewkę i pietruszkę, rozgniotłam widelcem i ponownie włożyłam do zupy.
Następnie włożyłam kapustę kiszoną, nie płukałam bo nie była zbyt kwaśna.
Gotowałam do miękkości kapusty.
Kiełbasę która została mi podczas grillowania pokroiłam w grubsze plastry i dorzuciłam do zupy.
Całość zagęściłam lekką zasmażką przygotowaną z mąki i masła.
Na koniec do zupy dodałam posiekany koperek zielony i natkę pietruszki.
Podałam ze świeżym pieczywem.
Następnie włożyłam kapustę kiszoną, nie płukałam bo nie była zbyt kwaśna.
Gotowałam do miękkości kapusty.
Kiełbasę która została mi podczas grillowania pokroiłam w grubsze plastry i dorzuciłam do zupy.
Całość zagęściłam lekką zasmażką przygotowaną z mąki i masła.
Na koniec do zupy dodałam posiekany koperek zielony i natkę pietruszki.
Podałam ze świeżym pieczywem.
gusia1000