Sposób przygotowania:
Niby flaczki drobiowe
Skrzydełka myjemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Mięso z udek i pałek obieramy z kości i rozdrabniamy palcami.
Gdy skrzydełka się ugotują wyjmujemy i studzimy a następnie obieramy i rozdrabniamy jak mięso pieczone. Do rosołu dodajemy przygotowane mięso, pęczek zieleniny i drobno pokrojona marchew. Trochę solimy i gotujemy przez chwile.
Z masła i mąki robimy jasną zasmażkę i dodajemy do zupy.
Dodajemy do zupy majeranek i doprawiamy do smaku.
Gdy skrzydełka się ugotują wyjmujemy i studzimy a następnie obieramy i rozdrabniamy jak mięso pieczone. Do rosołu dodajemy przygotowane mięso, pęczek zieleniny i drobno pokrojona marchew. Trochę solimy i gotujemy przez chwile.
Z masła i mąki robimy jasną zasmażkę i dodajemy do zupy.
Dodajemy do zupy majeranek i doprawiamy do smaku.