katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Niby flaczki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zostało trochę pieczonego mięsa i trzeba było zrobić z niego użytek. Padło na flaczki. Do prawdziwych troszkę im brakuje ale były smaczne.

Niby flaczki drobiowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Niby flaczki drobiowe

 

Sposób przygotowania:

Niby flaczki drobiowe
Skrzydełka myjemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Mięso z udek i pałek obieramy z kości i rozdrabniamy palcami.

Gdy skrzydełka się ugotują wyjmujemy i studzimy a następnie obieramy i rozdrabniamy jak mięso pieczone. Do rosołu dodajemy przygotowane mięso, pęczek zieleniny i drobno pokrojona marchew. Trochę solimy i gotujemy przez chwile.

Z masła i mąki robimy jasną zasmażkę i dodajemy do zupy.

Dodajemy do zupy majeranek i doprawiamy do smaku.
Niby flaczki drobiowe
dowolne mięsko ja akurat miałam pieczone drobiowe obieramy z kości.
Niby flaczki drobiowe
Mięso odrywamy czy też skubiemy palcami by powstały długie kawałki.
Niby flaczki drobiowe
Marchew obieramy i kroimy w cienkie słupki albo ścieramy na tarce.
Niby flaczki drobiowe
Wszystkie składniki łączymy w zupie i doprawiamy do smaku.