Sposób przygotowania:
Zupa ze świeżych maślaków
Grzyby pokrój na mniejsze kawałki, cebulę pokrój w kostkę i razem z grzybami usmaż na maśle. Ziemniaki pokrój w grubszą kostkę, marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach do gotującego się wywaru mięsnego dodaj usmażone grzyby z cebulą, pokrojone ziemniaki, startą marchewkę i pietruszkę. Gotuj do miękkości warzyw.
Zupę zagęść mąką rozrobioną z wodą, dodaj śmietanę. Dopraw do smaku pieprzem , solą, vegetą i przyprawą maggi. Na końcu dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Zupę zagęść mąką rozrobioną z wodą, dodaj śmietanę. Dopraw do smaku pieprzem , solą, vegetą i przyprawą maggi. Na końcu dodaj posiekaną natkę pietruszki.
zbysiowa
bogusia82