Sposób przygotowania:
Zupa ziemniaczana
Ziemniaki obieramy, dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy je w średniej wielkości kostkę.
Obraną, dokładnie umytą i osuszoną marchew kroimy w drobną kostkę.
Wędzony boczek kroimy w niewielką kostkę.
Do rozgrzanego garnka wrzucamy boczek i przesmażamy. Gdy się zezłoci dodajemy mąkę i robimy zasmażkę (nie podaję ilości mąki, bo nie jestem w stanie przewidzieć ile komu tłuszczu się wytopi, a ilość mąki właśnie od tego zależy).
Do zasmażki wrzucamy marchew szybko mieszamy dodajemy ziemniaki.
Całość zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy i angielskie ziele.
Gotujemy do miękkości.
Obraną, dokładnie umytą i osuszoną marchew kroimy w drobną kostkę.
Wędzony boczek kroimy w niewielką kostkę.
Do rozgrzanego garnka wrzucamy boczek i przesmażamy. Gdy się zezłoci dodajemy mąkę i robimy zasmażkę (nie podaję ilości mąki, bo nie jestem w stanie przewidzieć ile komu tłuszczu się wytopi, a ilość mąki właśnie od tego zależy).
Do zasmażki wrzucamy marchew szybko mieszamy dodajemy ziemniaki.
Całość zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy i angielskie ziele.
Gotujemy do miękkości.
luna76
misia5
Dziękuję :)