LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Zupa ziemniaczana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Super zupa "coś z niczego".

Zupa ziemniaczana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ziemniaczana

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa ziemniaczana
Porcję rosołową umyć, podzielić na części, przykryć wodą, zagotować. Zdjąć powstałą pianę. Dodać Vegetę, liść, pieprz, ziele i grzybki. Gotować na wolnym ogniu. Cebulę poszatkować i dodać do wywaru. Marchew, pietruszkę i ziemniaki obrać, pokroić w słupki i wrzucić do zupy. Gotować do miękkości. Śmietanę wymieszać z mąką, rozprowadzić wywarem i wlać do garnka. Wymieszać dokładnie, zagotować. Wylać do filiżanek, posypać natką pietruszki i startym serem. Podawać.
Zupa ziemniaczana
Gotowanie bulionu na zupę ziemniaczaną.
Zupa ziemniaczana
Przygotowanie warzyw do zupy ziemniaczanej.
Zupa ziemniaczana
Dodawanie warzyw do bulionu na zupę ziemniaczaną.
Zupa ziemniaczana
Dodanie śmietany do zupy ziemniaczanej.