Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 285]

Zupa ziemniaczana Roberta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Polecam pyszną domową zupę ziemniaczaną na wywarze mięsnym z fasolą perłową, papryką konserwową i śmietaną.

Zupa ziemniaczana Roberta

Składniki:

Zupa ziemniaczana Roberta

 

Sposób przygotowania:

Zupa ziemniaczana Roberta
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem. Ugotować.

Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimną wodą, zagotować, pozostawić na 2 godziny, potem ugotować.

Chleb pokrajać w kostkę, podsmażyć na tłuszczu, połączyć z ziemniakami, fasolą, śmietaną wymieszaną z mąką, zmieloną papryką, chwile pogotować.

Doprawić do smaku.