Sposób przygotowania:
Zupa ziemniaczana Roberta
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem. Ugotować.
Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimną wodą, zagotować, pozostawić na 2 godziny, potem ugotować.
Chleb pokrajać w kostkę, podsmażyć na tłuszczu, połączyć z ziemniakami, fasolą, śmietaną wymieszaną z mąką, zmieloną papryką, chwile pogotować.
Doprawić do smaku.
Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimną wodą, zagotować, pozostawić na 2 godziny, potem ugotować.
Chleb pokrajać w kostkę, podsmażyć na tłuszczu, połączyć z ziemniakami, fasolą, śmietaną wymieszaną z mąką, zmieloną papryką, chwile pogotować.
Doprawić do smaku.