Sposób przygotowania:
Zupa ziemniaczana z kminkiem
Aby ugotować kartoflankę z kminkiem trzeba : Ziemniaki pokroić w kostkę . Resztę warzyw utrzeć na tarce jarzynowej.. Zalać wodą .Dodać 1 łyżkę vegety i kminek . Gotować godzinę . Dodać serki i ogrzewać aż się rozpuszczą .Doprawić do smaku .Podawać posypana natka pietruszki.
elzbieta8960
maggi200
Zupa musi być rozgotowana - kazdą kartoflankę tak robię - nie jest ciapkowata ale ziemniaki sa miekkie . Zupy musza sie długo gotoweać bo inaczej to jest woda a nie zupa
msewka
maggi200
Nie zgadzam się - warzywa już po 15 minutach gotowania nie mają wartości odrzywczych- witaminy giną we wrzątku .Wszystko co w nich jest wartosciowego przechodzi wo wywaru .Nie ma więc znaczenia czy gotowały się 15 minut czy 1 godzinę .Moą lepiej wygągać i być nie rozgotowane ale akurat w tej zupie mają być rozgotowane . Jak robię zupę krem to miksuję - jak chcę mieć dobrą zupę to wygotowuję smaki z mięsa i warzyw . Ale co kto lubi - spróbuj raz ugotowac tak i zobaczysz różnicę .