Sposób przygotowania:
Zupa ziemniaczano porowa z kiełbasa podsuszanąETAP 1:
Skrzydełka z kurczaka płuczemy, wkładamy do garnka, ziemniaki i marchewkę skrobiemy i kroimy na kawałki, dodajemy do skrzydełek, zalewamy wodą-tyle aby całość się przykryła, gotować na wolnym ogniu, doprawiając do smaku jarzynką lub solą.
ETAP 2:
Por kroimy na krążki, podduszamy na rozgrzanym maśle na patelni razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodajemy do zupy, gotować aż ziemniaki będą miękkie, wtedy dodać pokrojoną w grubą kostkę kiełbasę oraz serek topiony, mieszać aż się rozpuści.
ETAP 3:
Doprawiamy zupę utartym w moździerzu pieprzem kolorowym oraz gałką muszkatołową. Przed podaniem posypujemy posiekaną pietruszkę i podajemy.
Smacznego!
zbysiowa
niezły kąsek
biedroneczki