Sposób przygotowania:
Zupa ziemniaczano sojowa z purpurową
Warzywa obrałam, oczyściłam. Szalotkę i czosnek drobno posiekałam, wrzuciłam na patelnię z podgrzaną oliwą, dodałam posiekane chili, podsmażyłam kilka chwil. Następnie dodałam startą na tarce jarzynowej marchew i smażyłam razem mieszając aż nieco zmiękła. W garnku zagotowałam napój sojowy dodając 1/2 szkl. wody. Wrzuciłam pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i ok. 1/4 łyżeczki soli. Gdy ziemniaki zmiękły dodałam podsmażone warzywa i jeszcze chwilę razem gotowałam. Doprawiłam do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Podałam posypane świeżą rzeżuchą.
msewka
Pyza
Ewa, pierwszy raz widziała ją jakiś czas temu na zdjęciu u Buni i zachorowałam na nią. Szukałam, szukałam i w końcu znalazłam - kupiłam ją w Makro, ale skoro jest tam to pewnie także w jakichś małych sklepach - pakowana w torebki foliowe, waga 1 kg, cena 2,39/op. - w detalu może być nieco drożej
zewa
jaNina
Babciagramolka
Pyza
Buniu, może to mleko zachowało kolor, może gdyby dodać więcej różnych warzyw to też ogólnie wyszłoby buro - nie wiem, ale zupka było śliczna i przy okazji pyszna :)
Netka
edytaha
Bernadetta
evita0007