kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Zupa żurawninowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybka i orzeźwiająca zupa z żurawiny

Zupa żurawninowa

Składniki:

Zupa żurawninowa

 

  • 3 szklanki żurawiny mrożonej
  • pół szklanki migdałów
  • sok z 1 limonki
  • 1,5 szklanka mleka sojowego
  • ćwierć szklanki drobno posiekanego koperku
  • szczypta soli
  • garść świeżej kolendry
  • 1 stołowa łyżka białego cukru

Sposób przygotowania:

Zupa żurawninowa
Zupa dla 2 osób.
3 szklanki mrożonej żurawiny wsypujemy do miksera.Dodajemy pół szklanki migdałów i 1,5 szklankę mleka sojowego, oraz 1 stołową łyżkę cukru.Wszystkie składniki miksujemy.Wyciskamy sok z jednej limonki i wrzucamy garść świeżej kolendry. Całość ponownie miksujemy. Zupę wlewamy do miseczek i posypujemy posiekanym koperkiem.