szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

zupka koperkowa z kluseczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

koperkowa zupa jest dobra w takimi kluskami, jeśli ktoś woli można kluseczki zastąpić ziemniakami

zupka koperkowa z kluseczkami

Składniki:

zupka koperkowa z kluseczkami

 

Sposób przygotowania:

zupka koperkowa z kluseczkami
Włoszczyznę dokładnie oczyścić i umyć.Zalać 2 litrami osolonego wrzątku,ugotować wywar i odcedzić go.Mąkę wymieszać z jajkami i odrobiną wody.Mieszać aż powstanie gładkie ale rzadkie ciasto.Cienką strużką wlewać ciasto do zupy.Gdy kluseczki wypłyną na wierzch zdjąć garnek z ognia,dodać masło ,śmietanę i koperek.Doprawić solą i pieprzem.Wszystko razem podgrzać.Przelać na talerze i posypać koperkiem.

Tagi:

jajko jajka