WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1088]

Zupka marchewkowo-ziemniaczana na schabie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatna zupka dla niemowląt z marchewki i ziemniaków na kawałku chudego schabu. Zupka bez przypraw.

Zupka marchewkowo-ziemniaczana na schabie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupka marchewkowo-ziemniaczana na schabie

 

  • Ok. 60g schabu wieprzowego
  • 3 marchewki
  • 3 ziemniaki
  • Koperek
  • 1 łyżeczka masła

Sposób przygotowania:

Zupka marchewkowo-ziemniaczana na schabie

ETAP 1:

Mięso wieprzowe dokładnie umyć, osuszyć i drobno pokroić. Wrzucić do garnka. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Marchewki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Dodać do garnka. Dodać odrobinę posiekanego koperku i łyżeczki masła.

Wlać tyle wody aby zakryć mięso i warzywa. Zagotować.

Gotować aż wszystkie składniki będą miękkie. Zupkę zblendować na jednolitą papkę. Podawać niemowlętom od 6 miesiąca życia.

Zupka marchewkowo-ziemniaczana na schabie
Zupka marchewkowo-ziemniaczana po zblendowaniu
Zupka marchewkowo-ziemniaczana na schabie
Pokrojona w kostkę marchewka dodana do garnka
Zupka marchewkowo-ziemniaczana na schabie
Pokrojone ziemniaki dodane do mięsa wieprzowego
Zupka marchewkowo-ziemniaczana na schabie
Pokrojone w kostkę mięso wieprzowe ze schabu