Sposób przygotowania:
Zupa marchewkowo-cukiniowa z kaszą jaglaną
Do garnka wlewamy ok 4-5 litry wody. Dodajemy żeberka, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy ok 30 minut, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę pietruszkę, marchewkę, czosnek i cebulę.
Gotujemy ok 15 minut, następnie, dodajemy kaszę jaglaną i ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotujemy do miękkości ziemniaków, na koniec dodajemy obraną i pokrojoną w paski cukinię, przyprawiamy.
Gotujemy ok 10 minut, zabielamy śmietaną. Posypujemy natką pietruszki i koperkiem. Smacznego.
Gotujemy ok 15 minut, następnie, dodajemy kaszę jaglaną i ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotujemy do miękkości ziemniaków, na koniec dodajemy obraną i pokrojoną w paski cukinię, przyprawiamy.
Gotujemy ok 10 minut, zabielamy śmietaną. Posypujemy natką pietruszki i koperkiem. Smacznego.