mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Zupka pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobra aromatyczna zupka pieczarkowa .

Zupka pieczarkowa

Składniki:

Zupka pieczarkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupka pieczarkowa
Mięso lub kość myjemy zalewamy wodą , ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę , marchew obieramy myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach , seler obieramy i kroimy na kawałki , wszystko dodajemy do mięsa i gotujemy ( dodać także kostki rosołowe ) pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki podsmażamy na oliwie i jak nabiorą koloru dodajemy do zupy , gotujemy jeszcze kilka minut zagęszczamy mąką i zabielamy śmietanką , doprawiamy do smaku solą , vegetą pieprzem .

Tagi:

mięso