alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Zupka warzywno - pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • KALORIE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka, lekka i bardzo smaczna zupka warzywna z dodatkiem pomidorów. Polecam dla zapracowanych i nie tylko :)

Zupka warzywno - pomidorowa

Składniki:

Zupka warzywno - pomidorowa

 

Sposób przygotowania:

Zupka warzywno - pomidorowa
W garnku gotujemy wodę (ok 3 l). Do gotującej wody wsypujemy mieszankę warzywną i ponownie doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 5 minut. W tym czasie kroimy pomidory (bez skórki) i dodajemy do zupy wraz z sokiem (pół szkl). Dodajemy sól, pieprz, paprykę i masło. Na końcu wlewamy śmietankę kremówkę. Natkę pietruszki myjemy i siekamy. Zupę ściągamy z palnika, dodajemy natkę i już nie gotujemy. Jeśli chcemy zmniejszyć kaloryczność zupki to nie dajemy śmietanki (też wyjdzie pyszna). Smacznego :)

Tagi:

zupa pomidory