iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupka ziemniaczano pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczna gęsta zupka , z dużą ilością marchewki , selera i ziemniaków . Do tego przecier pomidorowy , lekko doprawiona tymiankiem . Smaczna i syta

Zupka ziemniaczano pomidorowa

Składniki:

Zupka ziemniaczano pomidorowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupka ziemniaczano pomidorowa
W misce rozpuszczamy kostkę rosołowa zalewając ja wrzątkiem i mieszając aż się rozpuści. Miskę z bulionem odstawiamy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę . Marchewkę obieramy cieniutko i kroimy w kostkę . Seler obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Na patelni na masełku podsmażamy warzywa. Kiedy się zarumienia zalewamy przecier pomidorowy i zalewamy je bulionem Zupę wlewamy do garnka. Dodajemy liść laurowy i ziarenka pieprzu. Gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy solą , pieprzem do smaku. Zagotowujemy. Dodajemy roztarty tymianek suszony. Mieszamy i zalewamy śmietaną. Zagotowujemy.