iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupka ziemniaczana z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

bardzo smaczna kremowa zupka z dużą ilością ziemniaczków i dużą ilością koperku , z odrobina śmietany 30 procent

Zupka ziemniaczana z koperkiem

Składniki:

Zupka ziemniaczana z koperkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Zupka ziemniaczana z koperkiem
W osobnym garnku zagotowujemy bulion. Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej duże oczka. Ziemniaki obieramy z łupiny i kroimy w kosteczkę. Na dużej patelni rozpuszczamy masło dodajemy olej. Podsmażamy pokrojone ziemniaczki. Po ok 10 min dodajemy starte warzywa. Smażymy razem. Na patelnie z warzywami dajemy łyżkę mąki i mieszamy . Zalewamy 1 szklanką wody i mieszamy, aby nie powstały grudki. Zawartość patelni przelewamy do garnka z bulionem. Gotujemy ok 10 min. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy śmietanę 30 procent. Zagotowujemy. Na koniec dodajemy koperek. Mieszamy i podajemy.

Tagi:

ziemniaki