Sposób przygotowania:
Żur Eli z kaszą jaglanąprzygotowanie kiełbasy

Kiełbasę obrać z osłonek i pokroić w kostkę.
przygotowanie cebuli

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie kiełbasy cd

Na patelni rozgrzać smalec, dodać pokrojoną cebulę i podsmażyć.
przygotowanie kiełbasy cd

Do kiełbasy dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem do smaku.
przygotowanie kiełbasy cd

Kiełbasę z cebulą usmażyć.
przygotowanie kaszy

Kaszę jaglaną gotować przez 15 minut w osolonym wrzątku, odcedzić, dodać do kiełbasy i wymieszać.
gotowanie żuru
Do gorącego wywaru dodać prażoną cebulkę, wlać zakwas i zagotować. Żur doprawić maggi i pieprzem do smaku. Kaszę z kiełbasą wyłożyć na środek talerzy i wlać żur. Smacznego!
gusia1000