Sposób przygotowania:
Żurawinowe ciasto z serkiem mascarpone i migdałami
Cukier ucieramy razem z masłem za pomocą miksera. Następnie dodajemy kolejno jajka, migdały, proszek do pieczenia i sól. W osobnym naczyniu łączymy dwa rodzaje mąki. Dodajemy do masy cały czas miksując. Dokładamy żurawinę i 10 dag czekolady (posiekaną). Ciasto wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez pół godziny w temp. 180 stopni C.
Mascarpone łączymy z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Wykładamy na wystudzony placek. Na wierzch sypiemy płatki migdałowe i żurawinę. Ozdabiamy polewą przyrządzoną z połowy tabliczki czekolady wymieszanej z dwoma łyżkami mleka.
Wkładamy do lodówki.
Mascarpone łączymy z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Wykładamy na wystudzony placek. Na wierzch sypiemy płatki migdałowe i żurawinę. Ozdabiamy polewą przyrządzoną z połowy tabliczki czekolady wymieszanej z dwoma łyżkami mleka.
Wkładamy do lodówki.