Sposób przygotowania:
Żurawinowe markizy
Żółtka wrzucamy do wrzątku na metalowe sitko, gotujemy ok. 7 minut. Wyjmujemy, studzimy i rozdrabniamy. Z margaryny, cukru, mąki i żółtek zagniatamy jednolite ciasto. Wkładamy do woreczka i schładzamy przez 2 godziny lodówce. Wałkujemy ciasto na grubość 3 milimetrów pomiędzy 2 kawałkami folii (nie wymaga podsypywania mąką). Wykrawamy dowolne wzory takie które da się łączyć w pary np. kwiatki, serca. Ciasteczka odkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w niedużej odległości od siebie. Pieczemy ok. 12 minut na złoty kolor temperaturze 180 stopni. Krem: Żurawinę drobno siekamy i zalewamy 3-4 łyżkami nalewki wiśniowej. Zostawiamy na kilka godzin aby płyn wsiąknął w owoce. Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo wlewamy nalewkę z rozpuszczonym kwaskiem cytrynowym i miksujemy. Wsypujemy żurawinę i miksujemy na jednolitą masę.Połowę ciasteczek smarujemy kremem żurawinowym i przykrywamy drugim ciasteczkiem. Płynna polewą deserowa i cytrynową ozdabiamy ciasteczka. Pozostawiamy do zastygnięcia polewy. Przechowujemy w chłodnym miejscu. SMACZNEGO!