anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Żurek na wędzonce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna zupa którą można się naprawdę zasycić. Polecam jeżeli macie ochotę na obiad pożywny jednodaniowy.

Żurek na wędzonce

Składniki:

Żurek na wędzonce

 

  • kości wędzone 300 g
  • 1/2 marchewki
  • 1/2 pietruszki
  • żurek w proszku 2 op
  • grzyby suszone 50 g
  • ziemniaki 4 szt
  • kucharek 1 łyżeczka
  • woda 2 L
  • kiełbasa 300 g

 

Sposób przygotowania:

Żurek na wędzonce
Kości umyć i podzielić na nieduże kawałki, włożyć do garnka i zalać wodą dodać obraną i pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Gotować około 30 minut. Dodać suszone grzyby i obrane pokrojone w kostkę ziemniaki. Doprawić do smaku i gotować do miękkości ziemniaków, wkroić w kostkę kiełbasę. Żurek rozmieszać według przepisu na opakowaniu i wlać do zupy.