Sposób przygotowania:
Żurek wg Magda2601
Suszone grzyby namoczyć (najlepiej na całą noc) w niewielkiej ilości wody' Następnego dnia ugotować, wyjąć i pokroić w paseczki. Cebulę drobno pokroić w kostkę,zeszklić na tłuszczu. Zalać gorącym rosołem z kostki i wywarem z gotowatia grzy-
b w, zagotować. Ziemniaki umyć, obrać,opłukać , pokroić w kostĘ, wrzucić do zupy i gotować do miękkoŚci. Czosnek drobniutko posiekać, dodać do zupy razem z sokięm z kiszonej kapusy i ugotowanymi grzybkami. Zagotować i doprawić do smaku.Śmietanę lekko ubić zmąką, doda do zttpy ipodgrzewać, stale mieszając' dopóki zupa nie zgęstnieje -niedopuścić do wrzenia. Przed podaniem ob-ficie posypa posiekaną zielenią
Pyszny żurek polecam!
b w, zagotować. Ziemniaki umyć, obrać,opłukać , pokroić w kostĘ, wrzucić do zupy i gotować do miękkoŚci. Czosnek drobniutko posiekać, dodać do zupy razem z sokięm z kiszonej kapusy i ugotowanymi grzybkami. Zagotować i doprawić do smaku.Śmietanę lekko ubić zmąką, doda do zttpy ipodgrzewać, stale mieszając' dopóki zupa nie zgęstnieje -niedopuścić do wrzenia. Przed podaniem ob-ficie posypa posiekaną zielenią
Pyszny żurek polecam!