Sposób przygotowania:
żurek wielkanocny
Wywar podgrzać , zagotować w nim białą kiełbasę . Po paru minutach kiełbasę wyjąć , a do wywaru dodać liść laurowy , ziele angielskie i przyprawy (ostrożnie , bo wywar będzie już słonawy) , wlać żur i chwilę pogotować . Osobno ugotować jajka , ochłodzić i obrać , przekroić na pół .
Do bulionówek włożyć po jednym jajku i kawałku kiełbasy , zalać żurem .
Ilość jajek i kiełbasek zależy od ilości osób .
Żurek można zabielić śmietaną , ale u mnie nie lubią takiego
Do bulionówek włożyć po jednym jajku i kawałku kiełbasy , zalać żurem .
Ilość jajek i kiełbasek zależy od ilości osób .
Żurek można zabielić śmietaną , ale u mnie nie lubią takiego
Henia
bogda46
Henia
A cóż to za złośliwość?! Surowa kiełbasa po kilku minutach gotowania nie ma szans być ugotowana i tyle.Z przepisów korzystają też osoby, które tej potrawy jeszcze nie robiły, lub uczą się dopiero gotować. Takie nieprecyzyjne przepisy wprowadzają ich w błąd. Nie lubię krytykować co widać dokładnie w moich komentarzach. Nie lubię po prostu bylejakości, jeśli coś robię, szczególnie na forum publicznym, staram się to zrobić dobrze albo wcale, a nie podbierać, kombinować robić punty za wszelką cenę.I tyle! Pewnie znowu będzie nieporadny odwetowiec.