anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Żurek z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Żurek jest szybką zupą , można go podawać z ziemniakami, jajkiem czy białą kiełbaską. Ja osobiście lubię z jajkiem.

Żurek z jajkiem

Składniki:

Żurek z jajkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Żurek z jajkiem
Skrzydełka umyć włożyć do garnka i zalać wodą. Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w słupki dodać do zupy. Gotować na małym ogniu około 30 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Żurek rozmieszać według przepisu na opakowaniu i wlać do zupy. Śmietanę zahartować z odrobiną gorącej zupy. Wlać i zagotować. Jaja ugotować osobno obrać i dodać do zupy.