Sposób przygotowania:
Żurek z pieczarkami na wędzonych żeberkach
Żeberka wędzone zalewamy wodą i wstawiamy do gotowania.
Gotujemy około 20 minut,następnie dodajemy obraną, pokrojoną i zeszkloną na patelni cebulę.
Dodajemy pokrojoną kiełbasę oraz przyprawy.
Gotujemy około 40 minut, żeberka wyjmujemy obieramy kroimy i wkładamy z powrotem do zupy.
Pieczarki po oczyszczeniu, umyciu kroimy i podsmażyć na oleju.
Podsmażone pieczarki dodajemy do zupy.
Zupę zalewamy żurem, doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze około 10 minut.
Ziemniaki obieramy, płuczemy, kroimy w kostkę, następnie gotujemy w osolonej wodzie.
Odcedzamy i dodajemy do żurku.
Gotujemy około 20 minut,następnie dodajemy obraną, pokrojoną i zeszkloną na patelni cebulę.
Dodajemy pokrojoną kiełbasę oraz przyprawy.
Gotujemy około 40 minut, żeberka wyjmujemy obieramy kroimy i wkładamy z powrotem do zupy.
Pieczarki po oczyszczeniu, umyciu kroimy i podsmażyć na oleju.
Podsmażone pieczarki dodajemy do zupy.
Zupę zalewamy żurem, doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze około 10 minut.
Ziemniaki obieramy, płuczemy, kroimy w kostkę, następnie gotujemy w osolonej wodzie.
Odcedzamy i dodajemy do żurku.
gusia1000