Sposób przygotowania:
Zwyczajna pieczeń wieprzowa
Nacinamy skórkę w romby, nacieramy solą i układamy skórką do góry na zmoczonej wodą blasze piekarnika. Pieczemy jakieś 30 minut w temperaturze 225*C. Dodajemy do mięsa pokrojone w ćwiartki cebule, zalewamy 1 szklanką rosołu i pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 200*C. Od czasu do czasu polewamy resztą rosołu i sosem z pieczenia na zmianę. Kroimy marchewki wzdłuż na ćwiartki a potem każda ćwiartkę na kolejne 3 kawałki. Małe cebulki kroimy na połówki. Gotujemy je 15 minut w lekko osolonej wodzie. Rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy osączone warzywa, posypujemy je cukrem i bardzo delikatnie otaczamy w syropie. Wyjmujemy mięso z piekarnika i odstawiamy na 10 minut. Przecedzamy sos z pieczenia, rozcieńczamy go wodą do objętości 2 szklanek (500ml) i zagęszczamy mąką. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Podajemy na jednym półmisku pieczeń z warzywami a sos podajemy osobno. Smacznego!!!