Sposób przygotowania:
Zwykłe kruche ciasteczka
Na początku do miski wrzucić wszystkie składniki i dokładnie zagnieść ciasto.
Wyrobione, gotowe ciasto rozwałkować na grubość ok o,5 cm i szklanką wykrawać krążki
Krążki z ciasta układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy.
Każdy krążek posmarować na wierzchu roztrzepanym białkiem z jajka i delikatnie posypać białym cukrem.
Następnie rozgrzać piekarnik do 170 stopni i piec ciastka przez ok. 15 minut do momentu aż się ładnie zarumienią.
Po wyjęciu odstawić ciastka do wystygnięcia. Dopiero po jakimś czasie zrobią się naprawdę kruche.
Smacznego.
Wyrobione, gotowe ciasto rozwałkować na grubość ok o,5 cm i szklanką wykrawać krążki
Krążki z ciasta układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy.
Każdy krążek posmarować na wierzchu roztrzepanym białkiem z jajka i delikatnie posypać białym cukrem.
Następnie rozgrzać piekarnik do 170 stopni i piec ciastka przez ok. 15 minut do momentu aż się ładnie zarumienią.
Po wyjęciu odstawić ciastka do wystygnięcia. Dopiero po jakimś czasie zrobią się naprawdę kruche.
Smacznego.