Sposób przygotowania:
Zwykły bananowiec
Na początku w garnku rozpuścić masło.Następnie zdjąć z ognia i ostudzić. Banany obrać ze skórki i rozgnieść je w misce.Można użyć do tego celu blendera. Do bananów dodać ostudzone masło oraz jajko.Dokładnie wymieszać. Następnie wsypać biały cukier i wlać aromat waniliowy.Ponownie wymieszać. Na koniec dodać mąkę przesianą z sodą i solą. Składniki dokładnie połączyć.
Formę wysmarować margaryną i osypać tartą bułką. Do tak przygotowanej wlać ciasto. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni i piec ciasto 40 minut. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia.Zimne można polukrować lub posypać cukrem pudrem. Smacznego.
Formę wysmarować margaryną i osypać tartą bułką. Do tak przygotowanej wlać ciasto. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni i piec ciasto 40 minut. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia.Zimne można polukrować lub posypać cukrem pudrem. Smacznego.