beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Baranina w  śliwkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Baranina w  śliwkach

Składniki:

Baranina w  śliwkach

 

Sposób przygotowania:

Baranina w  śliwkach
Mięso baranie pokroić w  kostkę, podsmażyć na tłuszczu do zarumienienia, dodać posiekaną cebulkę, oprószyć mąką. Podsmażone mięso wraz z  cebulą przełożyć do garnka, zalać wodą, do smaku dodać sól, paprykę, liść laurowy i  ziele angielskie, przykryć i  dusić na małym ogniu przez ok. 1,5  godziny. W końcu duszenia dodać namoczone śliwki bez pestek.