beef stroganoff

Gulasze « poprzedni | następny »
sylwus - Przepis na: beef stroganoff offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 39
beef stroganoff
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 1

klasyczny beef stroganoff


trudność: łatwe
czas:

beef stroganoff - SKŁADNIKI:

  • poledwica wolowa ok 200g (w zamian mozna uzyc tanszego miesa lecz czas gotowania sie wydluzy)
  • 1 czerwona papryka lub konserwowa
  • 2 srednie ogorki konserwowe
  • 1 cebulka
  • 2 lyzeczki musztardy( polecam fransuska)
  • 2-3 lyzeczki koncetratu pomidorowego
  • 2 srednie pieczarki
  • slodka smietana
  • 50ml brandy
  • sol pieprz, slodka papryka

beef stroganoff - PRZYGOTOWANIE:

wszystkie skladniki kroimy w zaplke ok 3-4 cm.na rozgrzana patelnie wrzucamy kolejno cebule papryke oraz pieczarki. gdy calosc sie lekko zeszkli dodajemy slodka papryke, nastepnie dodajemy wolowine. calosc podsmazamy mieszajac od czasu do czasu. w chwili gdy wolowina bedzie podsmazona dodajemy musztarde oraz koncentrat oraz ogorka. po kilkukrotnym przemieszaniu dodajemy brandy ktora podpalamy. gdy alkohol sie zredukuje dodajem smietane ciagle mieszajac. doprawiamy sola i pieprzem. poledwica charakteryzuje sie tym ze czym dluzej ja smazymy tym jest twardsza.klasyczna poledwice podaje sie na polkrwisto lub krwisto. w przypadku gdy uzywamy innego rodzaju miesa trzeba wziasc pod uwage ze czas gotowania sie znacznie wydluzy mozemy wtedy dodac wody przed dodaniem smietany i dusic do momentu gdy mieso bedzie miekkie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do beef stroganoff (strona 1 z 1)  
Henia

Henia
offline

2010-05-31 21:07
Czy i teraz dostanę odwetowca? Wie Pani, ja staram się obiektywnie oceniać przepisy i NIGDY nie kieruję się sympatią ani antypatią i bardzo niskie są dla mnie odwetowce! Nie po to tu się spotykamy! Pozdrawiam!
Skomentuj
Oceń:
0
sylwus

sylwus
offline

2010-05-31 21:53
to nie zaden " odwetowiec" tylko ocena na ktora zasługuję pani przepis.czy to cos zlego?pozdrawiam
Skomentuj
Oceń:
0
sylwus

sylwus
offline

2010-05-31 22:01
pani ma chyba jakies kompleksy, nie rozumiem po co pani zaczyna wogole wypisywac komentarze jesli na samym poczatku pani pyta czy dostanie odwetowca, siedzi pani caly dzien na tej stronie przypuszczam, ze z nudow i wydaje sie pani, ze gotuje pani najepiej na swiecie?kazdy przepis zasluguje na swoja szanse, jeden przepis drugiemu nie rowny z tad oceny rozne wiec niech juz pani skoczy ta bez sensowna i jakze nudna konwersacje
Skomentuj
Oceń:
0
Henia

Henia
offline

2010-06-02 01:47
sylwus napisał(a):

pani ma chyba jakies kompleksy, nie rozumiem po co pani zaczyna wogole wypisywac komentarze jesli na samym poczatku pani pyta czy dostanie odwetowca, siedzi pani caly dzien na tej stronie przypuszczam, ze z nudow i wydaje sie pani, ze gotuje pani najepiej na swiecie?kazdy przepis zasluguje na swoja szanse, jeden przepis drugiemu nie rowny z tad oceny rozne wiec niech juz pani skoczy ta bez sensowna i jakze nudna konwersacje

a pani jak na osobę o czystych intencjach za bardzo się tłumaczy! Pani dobrze wie, że BYŁ to odwetowiec i za co. a ja szczerze mówiąc dawno przestałam się tym przejmować, a po prostu pokazuję, że to widzę! konwersacja z panią jest rzeczywiście nudna, jak rozmowa z obrazem. Proszę więc nie odpowiadać na moje komentarze. Mam tak jak i pani do nich prawo i nie zamierzam z niego rezygnować!
Skomentuj
Oceń:
0
Henia

Henia
offline

2010-06-02 01:49
sylwus napisał(a):

pani ma chyba jakies kompleksy, nie rozumiem po co pani zaczyna wogole wypisywac komentarze jesli na samym poczatku pani pyta czy dostanie odwetowca, siedzi pani caly dzien na tej stronie przypuszczam, ze z nudow i wydaje sie pani, ze gotuje pani najepiej na swiecie?kazdy przepis zasluguje na swoja szanse, jeden przepis drugiemu nie rowny z tad oceny rozne wiec niech juz pani skoczy ta bez sensowna i jakze nudna konwersacje

Acha, po polsku (nie wiem w jakim języku pani pisze, nie bardzo podobny do polskiego) pisze się TĘ konwersację a nie TĄ!
Skomentuj
Oceń:
0
sylwus

sylwus
offline

2010-06-02 02:50
Moj jezyk niepodobny do polskiego, wlasciwie duzo ma pani racji. Dlatego, ze nie mieszkam w polsce a po kilku latach swoj ojczysty jezyk pomimo checi powoli sie zatraca, zapomina.pozdrawiam
Skomentuj
Oceń:
0
Henia

Henia
offline

2010-06-02 07:54
sylwus napisał(a):

Moj jezyk niepodobny do polskiego, wlasciwie duzo ma pani racji. Dlatego, ze nie mieszkam w polsce a po kilku latach swoj ojczysty jezyk pomimo checi powoli sie zatraca, zapomina.pozdrawiam

Przepraszam, nie potrzebne było to o polszczyźnie. nie ma to nic do rzeczy! Również pozdrawiam!
Skomentuj
Oceń:
0
sylwus

sylwus
offline

2010-06-02 20:08
nie ma problemu, ten portal ma sluzyc w zupelnie innym celu tak wiec ja rowniesz przepraszam za wczesniejsze i mam nadzieje, ze bedziemy mogly korzystac ze swoich przepisow z godnie z przeznaczeniem serwisu.Pozdrawiam pania cieplo
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasze
 Gulasz drobiowy z cukinią Gulasz tatarski Gulasz warzywny z cukinią
Kurczak ogórkowy Gulasz z marchewką i pieczarkami Gulasz warzywny z bobem i marchewką
Leczo z cukinii Gulasz z szynki z suszonymi pomidorami Gulasz paprykowy z indykiem
Gulasz z karczku z kapustą włoską Pozole - gulasz meksykański Moje ulubione leczo

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane