eli_555

eli_555

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1306]

Biała kapusta Eli z kukurydzą i fasolą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam białą kapustę gotowaną w malej ilości wody. Zamiast zasmażki dodałam konserwową kukurydzę i czerwoną fasolę.

Biała kapusta Eli z kukurydzą i fasolą

Składniki:

Biała kapusta Eli z kukurydzą i fasolą

składniki kapusty

dodatki

  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 puszka czerwonej fasoli konserwowej
  • ocet do smaku
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Biała kapusta Eli z kukurydzą i fasolą

gotowanie kapusty

Biała kapusta Eli z kukurydzą i fasolą
Obraną ze zwiędłych liści kapustę poszatkować.

Kapustę obrać ze zwiędłych liści i poszatkować.

gotowanie kapusty cd

Biała kapusta Eli z kukurydzą i fasolą
Obrane z łupinek cebule pokroić w kostkę.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

gotowanie kapusty cd

Biała kapusta Eli z kukurydzą i fasolą
Kapustę z dodatkami ugotować w garnku z grubym dnem.

Do garnka z grubym dnem włożyć kapustę, dodać cebulę, słoninę, liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz.

Do kapusty wlać wodę i gotować na małym ogniu aż będzie miękka.

wykończenie kapusty

Biała kapusta Eli z kukurydzą i fasolą
Kukurydzę i fasolkę dodać do ugotowanej kapusty.

Kukurydzę i fasolę wyłożyć na sitko, przepłukać wodą i odsączyć.

Do ugotowanej kapusty dodać kukurydzę, fasolę, doprawić do smaku octem ,cukrem i przesmażyć. Smacznego!