Dinah

Dinah

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Boczniaki w panierce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Boczniaki w panierce to idealna propozycja obiadowa dla osób, które chcą zmienić dietę na mniej mięsną. Boczniaki są smaczne i szybkie w przygotowaniu. Polecam!

Boczniaki w panierce

Składniki:

Boczniaki w panierce

 

Sposób przygotowania:

Boczniaki w panierce
Grzyby umyj w zimnej wodzie, osusz ręcznikiem papierowym.

Jajka dokładnie roztrzep i dodaj sól oraz pieprz. Boczniaki maczaj w jajku następnie w bułce. Smaż na gorącym tłuszczu, zaczynając od strony z blaszkami, na złoty kolor. Wyjmij boczniaki na ręcznik papierowy.

Tak przygotowane grzyby podaję do ziemniaków lub ryżu.