blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Boczniaki w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawdę polecam!

Boczniaki w panierce

Składniki:

Boczniaki w panierce

 

  • 40 dag boczniaków
  • 3/4 szklanki bułki tartej
  • 1/2 szklanki otrąb
  • kilka łyżek mąki
  • 3 jajka
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki »łyżeczka przyprawy „5 smaków" sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • Surówka:
  • mała kapusta pekińska
  • papryka czerwona
  • pęczek dymki
  • 7 łyżek oliwy
  • 2 łyżki musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Boczniaki w panierce
Boczniaki opłucz/misz. Bułkę tartą wymieszaj z otrębsmi,? papryką, przyprawą „5 smaków", solą i pieprzem. Jajka roztrzep na talerzu. Grzyby oprósz mąką, jej nadmiar otrzep. Następnie panieruj w jajku, doprawionej bułce tartej. Smaż na rumiano^a gorącym oleju. Kapustę i Oczyszczoną paprykę pokrój w paski. Dymkę posiekaj. Składniki sałatki wymieszaj, polej sosem przygotowanym z oliwy, musztardy, soli, pieprzu. Podawaj z boczniakami.